تبلیغات
صنایع تولیدی اصفهان مقدم - بسته بندی حبوبات و خشکبار
صنایع تولیدی اصفهان مقدم
سفره تجزیه پذیر اصفهان مقدم صنایع تولیدی اصفهان مقدم تولید کننده انواع پاکت کامپوزیت  نانو پد اپیلاسیون نیلو اصفهان مقدم  انواع فیلم پلی اتیلن 3لایه و داخل مشکی انواع فیلم و پاکت وکیوم اصفهان مقدم
بسته بندی عبارت است از هنر و علم اماده سازی مواد غذایی برای انبار کردن و در نهایت فروش . بسته بندی باید تا حد امکان ساده و ارزان باشد ضمن اینکه اهداف اولیه بسته بندی یعنی خاصیت حفاظتی و جذابیت را نیز دارا باشد .


بسته بندی حبوبات و خشکبار
در این مطلب با خط بسته بندی حبوبات و خشکبار و مواد غذایی متداول آشنا می شویم. بسته بندی عبارت است از هنر و علم اماده سازی مواد غذایی برای انبار کردن و در نهایت فروش . بسته بندی باید تا حد امکان ساده و ارزان باشد ضمن اینکه اهداف اولیه بسته بندی یعنی خاصیت حفاظتی و جذابیت را نیز دارا باشد . با عنایت به این که مواد بسته بندی توسط ماشین های مختلف فرایند می شوند بنابراین خواص دیگری نیز باید داشته باشند که عبارتند از : نرمش ، قابلیت پذیرش چاپ ، قابلیت استفاده در ماشین های لفاف ، قابلیت دوخته شدن در حرارت ، شکل پذیری به کمک باد یا خلا و یا فن اوریهای حرارتی . خواص مطلوب دیگری که به ویژه از دیدگاه صنایع غذایی مهم هستند عبارتند از : شفا فیت ، نفوذپذیری یا غیر نفوذپذیری محصول نسبت به بخار اب و گازهای دی اکسید کربن ، اکسیژن و نیتروژن .

اگر چه تعداد زیادی از مسائل فن اوری مربوط به استفاده از مواد پلاستیکی در بسته بندی مواد غذایی از جمله مشکلاتی هستند که کلا به صنعت بسته بندی مربوط می شوند ولی برخی از مسا ئل مربوط به طبیعت ماده به کار رفته در بسته بندی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند . موفقیت کاربرد پلاستیک ها در بسته بندی نیاز به همکاری تولید کنند گان مواد غذایی ، سازند گان انواع پلاستیک ها ، طراحان و در نهایت مصرف کنند گان دارد .ملاحظات اقتصا دی محدودیت های بیشتری را اعمال می کند ، چرا که مصرف کننندگان صرفا به دنبال کیفیت محصول هستند تا بسته بندی انها .

:: شماتیک تولید
در شکل زیر به صورت شماتیک فرآیند بوجاری و بسته بندی حبوبات را از ابتدای ورود مواد اولیه تا فرآوری محصول مشاهده می نمایید:

شماتیک فرایند بوجاری و بسته بندی حبوبات

:: شرح مختصری بر عملکرد ماشین آلات
دستگاه بوجار
این دستگاه توسط فشار هوا و حرکات مکانیکی گرد و غبار موجود در حبوبات اولیه را برطرف کرده و برای انتقال به مرحله بعد آماده می سازد.
نوار نقاله دستچین
کارگران در اطراف این نوار نقاله به صورت دستچین اقدام به جداسازی اضافات قابل رویت می نمایند.
دستگاه پولیش
این دستگاه با حذف غبار موجود بر روی حبوبات آنرا به صورت براق در آورده و آماده بسته بندی می کند.
دستگاه بسته بندی
این دستگاه نیز با مکانیزم وزنی ، حبوبات را در لفاف های شفاف بسته بندی می کند.

::آشنایی بیشتر با صنعت بسته بندی صنایع غذایی
نیازمندی ها و ویژگیهای مهم مواد بسته بندی مواد غذایی را می توان به شرح ذیل دسته بندی کرد :

 بسته بندی مواد غذایی و حبوبات و خشکبار
:: شفا فیت و درخشش سطح ان برای رضایت وجلب نظر مصرف کننده
:: کنترل در انتقال رطوبت
:: کنترل در انتقال سایر گاز ها
:: تحمل تغییرات درجه حرارت به هنگام نگهداری و استفاده
:: فقدان مواد سمی
:: ارزان بودن
:: مقاومت در مقابل ضربه

مصرف کننده دوست دارد انچه می خرد ببیند و بنابراین شفا فیت و شیشه ای مانند بودن بسته های مواد غذا یی نیاز ضروری در بسته بندی انها است . مواد غیر شفاف مانند سینی های سفید رنگ نیز در حد وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند . این سینی ها مانع از ان می شوند تا مصرف کننده هر دو طرف ماده غذایی راببیند که در برخی موارد مانند بسته بندی گوشت از عدم اعتماد و مقاومت خریدار می کاهد .کنترل تغییرات رطوبت موجود در ماده غذایی در طول نگهداری ان بسیار مهم است .

برخی فراورده های غذا یی مانند چیپس ، پفک و بیسکویت باید در موادی بسته بندی شوند که نفوذپذیری انها به رطوبت خیلی کم باشد تا تردی انها محفوظ بماند . همچنین از تبخیر برخی مواد غذایی باید جلوگیری گردد و در این موارد نیز باید از ورقه هایی با نفوذپذیری پایین استفاده شود . در بقیه موارد از دست دادن نسبی رطوبت ماده غذا یی مطلوب است تا از عرق زدن و تراکم بخار اب در داخل پاکت بسته بندی و در نتیجه از بین رفتن شفا فیت ان وخطر رشد کپکها جلوگیری شود .حبوبات در ردیف سوم هرم غذایی در کنار گروه گوشت ‌ها، تخم‌ مرغ، آجیل (مغزها) قرار می ‌گیرند و مصرف روزانه ‌ی 3- 2 واحد از این گروه توصیه شده است.

 فن آوری های که می توانند برای بسته بندی مواد غذایی فرایند شده مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از :
- ورق های خوراکی عایق برای کند کردن انتقال رطو بت بین اجزا تشکیل دهنده یک ماده غذایی که دارای فعالیت ابی متفاوت هستند .
- گیرند های اکسیژن برای کند کردن اکسیداسیون چربی ها .
- گیرند های دی اکسید کربن .
- گیرند های بو های نامطبوع

سایر انواع بسته بندی موثر غذایی عبارتند از :
- ورقه های حساس به میکروویو که با افزایش سطح برخی از مواد غذ ایی مانند ورق های سیب زمینی ، انواع نان ها وذرت باد کرده در محیط های گرم مورد اسفاده قرار می گیرند.
- نشانگرهای انجام فرایند میکروویو
- ورقه های منتشر کننده بخار
- نشانگر های حرارت دیدگی بیش از حد مواد غذایی که شرایط نامناسب فرایند حرارتی را اشکار می سازند.
- ارزیابی کننده تغییرات زمان – درجه حرارت برای نشان دادن میزان کاهش قابلیت نگهداری مواد غذا یی که در جریان توزیع انها ممکناست اتفاق بیفتد .

:: مواد مورد استفاده در بسته بندی
مواد بسته بندی شده طوری طراحی شده اند که با سرعت های نفوذ پذیری معینی و همخوانی با سرعت تنفس سبزیهای بسته بندی شده می توانند ورود اکسیژن را به داخل بسته بندی کنترل کنند و اجازه دهند تا دی اکسید کربن خارج شود .مواد بسته بندی همچنین دارای استحکامی هستند که به راحتی ضربات مکانیکی مرحله توزیع مواد غذا یی را تحمل نمایند .
مواد زیر در حد وسیعی برای بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند :
کاغذ و محصولات کاغذی پوشش دار- محصولات سلولزی _ سلوفان _ فلزات _ ورقه حلبی ، الومینیوم ، فولاد زنگ نزن ، مفرغ
* انواع سرامیک
* شیشه
* لاستیک
* پلاستیک
* ترکیبات دیگر مانند چوب ، پارچه وغیره
اغلب مواد فوق سال هاست که استفاده می شوند ودر این مدت مشکل عمده در بسته بندی مواد غذایی بوجود نیاوردند . روش قدیمی حمل چای در صندوق های چوبی دیگر مورد استفاده نیست و در مقابل استفاده از سرامیک لعابدار نسبت به ظروف فلزی مانند سرب و کادمیوم باعث کاهش الودگی می گردد . از طرف دیگر پلاستیک ها که امتیازات زیادی به عنوان مواد جدید بسته بندی دارند مواد غذایی را در تماس با گستره وسیعی از مواد مختلف شیمیایی قرار دهند که قبلا تجربه نشده بودند . این مسله از این جهت بیشتر مورد توجه قرار گرفته است که مواد بسته بندی به مدت زیادی در مجاورت مواد غذایی قرار می گیرند .

:: مواد بسته بندی پلاستیکی
پلیمر های اصلی مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی همرا ه با توضیح مختصری در خصوص نحوه فراینده های تولید انها و خواص مشخصه محصول نهایی مورد بحث قرار می گیرند . اهمیت نفوذپذیری این مواد به اکﺳﻴﮋن و بخار اب در انتخاب انها برای بسته بندی مواد غذایی باید مورد توجه قرار گیرد .
اغلب پلیمری های که در بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند تروپلاستیک ها هستند ، در درجه حرارت بالا نرم می گردند ودر اثر سرد کردن مجددا سخت می شوند بدون این که ترکیب شیمیایی انها تغییر کند . در مقابل این دسته ترمو ست ها هستند که در اثر گرم شدن به صورت غیر قابل برگشت تغییر می کنند . ترموپلاستیک ها ارجحیت دارند چون پلیمر اصلی ممکن است در معرض چند بار متوالی گرم کردن و سرد کردن در جریان تولید و تشکیل ورقه و یا ظرف قرار گیرد . ترموست ها به این شکل فرایند نمی شوند . مصرف انها در صنایع غذایی برای در بطری است که در این صورت با ماده غذا یی تماس مستقیم ندارند .
1- پلی الفین ها
پلی اتیلن :
پلی اتیلن از پلیمریزاسیون اضافی گاز اتیلن که از صنایع زغال سنگ و نفت به عنوان محصول فرعی بدست می آید .
پلی پروپیلن :
عضو بعدی گروه الفین ها هستند .
پلی وینیل کلراید :
تعدادی از مواد پلاستیکی موجودند که یک اتم ئیدروﮋن اتیلن توسط یک هالوﮋن یا سایر گروهها جایگزین شده است .
پلی تترا فلوئو رو اتیلن :

2- ترمو پلاستیک های غیر اتیلنی :
نایلونها ( پلی امید) :
نایلون ها شامل پلیمرها یی هستند که از تراکم یک دی اسید بایک دی امین تولید می شوند در حالی که فراورده های قبلی از واکنش های پلی مریزاسیون اضافی به دست می امدند . اولین ترکیب نایلونی که تولید گردید نایلون 6 و 6 بود که از اسید ادیپیک و هگزا متیلن دی امین تشکیا شده است .


:: مزایا بسته بندی
محصولات كشاورزی و دامپروری كه خسارت دیده، فاسد شده و یا كیفیت غیر قابل قبولی از نظر هر یك از خصوصیات حسی داشته باشند مورد پذیرش مصرف كنندگان قرار نمی گیرند و ضایعات محسوب می شوند. دلایل این گونه ضایعات را می توان به عوامل زیر نسبت داد:
1) آلودگی میكربی و تجزیه مواد توسط آنها
2) فرآیندهای زیست سوزی و زیست سازی (متابولیكی)
3) تنش های فیزیكی.

فساد معمولا به وسیله كپك ها، مخمرها، باكتری ها و ویروس ها انجام می گیرد. منشاء این آلودگی ها ممكن است از مزرعه و باغ باشد كه محصول در حال رشد یا دام را مورد تهاجم قرار دهد. سپس علایم قابل رویت فساد طی حمل و نقل ، انبار كردن و یا مصرف محصول به چشم آید. تغییرات متابولیكی غیر معمول كه به دلیل گرمازدگی، سرمازدگی، كمبود اكسیژن یا تنش دی اكسید كربن روی می دهد ممكن است به لك افتادن، گود افتادگی، نرم شدگی بیش از حد، تغییر رنگ، تغییر بافت و… منجر شود. تنش های فیزیكی طی برداشت مكانیكی، حمل و جابجایی و… وارد می شود و سبب ضربه دیدگی، سایش و تغییر فیزیكی محصول می گردد.





نوع مطلب :
برچسب ها : بسته بندی، بسته بندی خشکبار، لفاف های بسته بندی، چاپ و بسته بندی، اصفهان مقدم،
لینک های مرتبط : صنایع تولیدی اصفهان مقدم، کانال تلگرام اصفهان مقدم، اینستاگرام صنایع تولیدی اصفهان مقدم،
علی کرمی
دوشنبه 25 بهمن 1395
دوشنبه 27 شهریور 1396 08:02 ق.ظ
I do consider all the ideas you've offered to your post.
They are very convincing and can definitely work.
Still, the posts are very brief for starters. Could you please
prolong them a bit from next time? Thank you for the post.
سه شنبه 26 اردیبهشت 1396 02:38 ق.ظ
I'm amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that's both educative and interesting,
and let me tell you, you have hit the nail on the head.
The issue is something too few people are speaking intelligently about.

I'm very happy that I stumbled across this in my hunt for
something concerning this.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.




آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
به وبلاگ صنایع تولیدی اصفهان مقدم خوش آمدید
نام و نام خانوادگی      
آدرس ایمیل      
کلیه حقوق این وبلاگ برای صنایع تولیدی اصفهان مقدم محفوظ است